Kennel Willows Wishes

Lobo

Dette er Lobo.

Lobo var min første "egen" hund. Desværre var Lobo også resultatet af, hvad førstgangs-hundeejere ofte oplever.

Klaus og jeg havde længe talt om at vi gerne ville have en berner sennenhund. Og under et familiebesøg i Jylland opdagede vi, at en dame i Vonge ved Vejle havde 2 berner sennen hvalpe til salg. Vi kørte fluks derned og mødte Lobo.

Damen i Vonge fortalte at disse 2 hvalpe var importeret fra Holland. Hendes veninde i Holland havde solgt dem til Danmark men køberen i Danmark havde fortrudt, hvorfor hvalpene nu var i Vonge.

Vi tænkte os desværre ikke om, og købte straks Lobo. Med os fik vi en slutseddel og en vaccinationsbog. Stamtavlen vil damen sende, så snart hun havde modtaget den fra Holland. Denne stambog lovede hun kunne overføres til DKK fra den hollandske klub.

Ingen længe blev Lobo syg, han fik problemer med tarmene. Det blev dog hurtigt klaret med et foderskift. Stambogen havde vi stadig ikke modtaget på trods af flere rykkere. Derfor begyndte jeg at undersøge lidt mere om damen. Det viste sig at hun stambogsførte sine hunde i DRU, og ikke DKK som hun ellers fortalte. Desuden var den vaccinatinsbog, jeg fik sammen med Lobo lettere hjemmebrygget da jeg kunne se at der flere steder var benyttet rettelak. Bogen havde tilhørt en collie, som hun også avlede.

Da Lobo rundede 1 ½ år fik han problemer med hofterne og havde svært ved at gå på trapper, komme op i sengen og flere andre ting. Vi fik ham røngentfotograferet og det viste sig at han havde D på hofterne. Og han levede nu på Metacam. I mellemtiden havde jeg talt med både DKK og DRU. DKK kunne forståeligt nok ikke hjælpe mig, men DRU lovede at gøre noget. Men DRU foretog sig ingenting. Jeg finder efterfølgende ud af at damens mand sad i bestyrelsen i DRU, så hvorfor mon der ikke skete noget?

Jeg meldte damen både til kredsdyrlægen og Dyrenes Beskyttelse og pludselig kom der en stambog med posten. Det var den originale stambog fra Belgien og ikke Holland, jeg modtager. Damen havde jo ellers fortalt at hendes veninde var fra Holland. Og i vaccinationsbogen kunne jeg også se at hunden var vaccineret i Holland. Godt nok uden stempel eller lignende. Men nu kunne jeg se hvem den rigtige opdrætter var, samt forældre m.v.

Takket være Internettet kan man jo indhente rigtig mange oplysning. Bare ikke nogen der passende med den stambog. Ingen af oplysningerne på stambogen kunne jeg få bekræftet, heller ikke af den belgiske klub. Alt fortalte mig, at denne stambog var hjemmekonstrueret.

Nå, men jeg sendte stambogen til DRU, som inden længe lavede en dansk stambog til dig. Til trods for jeg er 100 % sikker på at den stambog ikke var ægte. Desuden har DRU ikke noget bevis for, at den hund var min. Jeg stod ikke nævnt i papirerne nogen stedet. Men det gjorde jeg nu, på den danske stambog.

Da Lobo var omkring 2 år gammel fik han dårligt hjerte. Han kunne ikke længere filtrere sit blod korrekt. Og så startede han på hjertemedicin. Dog kunne jeg også hjælpe ham en del med massage og akupunktur.

I sommeren 2000 var Lobo stoppet med at spise. Vi besøgte dyrlægen flere gange, som ikke vidste hvad han skulle stille op. Den sidste gang bad jeg dyrlægen om at analyse nogle blodprøver, da jeg frygtede at han havde fået parvovirus. Om aftenen kom dyrlægen uventet hjem til os. Blodprøverne havde vist et nyresvigt. Hele aftenen lå vi sammen med dyrlægen på terrassen og gav Lobo drop i håb om at få væske i ham. Og han blev da bedre. Morgenen efter da vi stod op mistede Lobo synet i løbet af formiddagen, og nu var der ingen vej uden om. Vi kørte den lange vej til dyrlægen og sagde farvel til Lobo. Nu levede han ikke længere et ordentligt hundeliv.

Vi husker heldigvis Lobo som en god og altid glad berner. Sammen med Lobo vandt jeg flere lydigheds- og agilityklasser, Og jeg takker Lobo for at jeg forelskede mig i berneren!
Linda Pilgaard Skov og Casper Skov | Åvej 23, 4370 St. Merløse - Danmark | Tlf.: + 45 26 32 50 44